Блог класация

неделя, 22 ноември 2009 г.

Здравейте! Аз съм Лиана Парушева и се радвам да ви поздравя от моя астрологичен блог.
В него ще говорим предимно за астрология, но ще става дума и за карти таро, житейска философия, положително (успешно) мислене и други теми. Това са въпроси, които ме интересуват през последните години, надявам се, че ще бъдат любопитни и за вас.

С астрология се занимавам от десет години. Как и защо започнах, съм описала в сайта си http://www.liastro.com/
Огромното мнозинство от хората свързва представата си за астрология с прогнозите, които се правят по медиите. Те са полезни като средство за популяризиране на астрологията. Благодарение на тях едва ли има човек, който да не знае зодията си, тоест в кой зодиакален знак е неговото Слънце.
От друга страна, отново поради общите и популярни материали се поражда объркване и се задават логични въпроси от сорта: ”Е, как на всички Козирози, Стрелци и т.н. ще им се случва едно и също? ” Съгласна съм с това.
Един астролог, който знае рождените ви данни и мястото, където сте родени, може да ви каже много неща за характера ви, както и да предскаже какъв период ви очаква. Това обаче е възможно само на индивидуална консултация.
Искам да подчертая, че астрологът не притежава свръхспособности, не е гадател, магьосник или нещо подобно. Той работи на основата на знанията, които има. Разбира се, с течение на времето, интуицията му се развива и това помага за по-точните му прогнози.
Основната причина за неразбирането и последващото отхвърляне на астрологията, е невъзможността да се обяснят принципите й с рационалното мислене, което е причинно следствено.
Най-логично можем да обясним астрологическите явления с теорията на Юнг за синхронността. Синхронността се обяснява като принцип, според който определени събития стават едновременно, без причинно следствена връзка помежду си. Обикновено ги възприемаме като съвпадения. Синхронността се дължи на фини връзки, които са невидими, задкулисни. За жалост, тези връзки не могат да се изведат чрез логични умозаключения, а само с дълги наблюдения кои характеристики или събития имат склонност да се проявяват едновременно и кои не. Вероятно така и древните са забелязали зависимостта между определени положения на небесните тела и събитията в човешкия живот.
Едно от важните следствия от заниманията с астрология е развиването на дългосрочна перспектива, осъзнаването на старата и мъдра истина, че всичко в живота става в определеното за него време, всяко нещо е уместно и полезно.