Блог класация

петък, 27 ноември 2009 г.

Сатурновите транзити


В областта на предсказателната астрология може би най-много е писано за Сатурновите транзити. Причината е проста: те се чувстват най-силно и никога не отминават незабелязани.

В момента транзитният Сатурн е в първите градуси на Везни и под влиянието му се намират хората, родени в началото на Овен, Рак, Везни, Козирог. С други думи, ако сте родени в дните от 22-и докъм 27-и на месеците март, юни, септември или декември, в момента би трябвало да изпитвате влиянието на Сатурн върху вашето Слънце.
Признаците на кризата са, че всичко започва да става по-трудно, инициативите ви се натъкват на съпротива или на безразличие от средата, усилията ви не дават резултат.
Ако си търсите работа, ще установите, че моментът не е подходящ, работодателите няма да ви одобряват или назначаването ви ще се бави и т.н. Ако започвате нова дейност, ще усетите силно своята некомпетентност, ще се наложи да учите много и под напрежение. При положение, че работите отдавна в дадена сфера, на повърхността могат да излязат грешки, които да създават проблеми, да срещнете силна конкуренция, да настъпят неблагоприятни промени в колектива и други подобни.
Жените в Сатурнови периоди често имат проблеми с близък мъж; съпруг, баща, любим.
Не може да се изброят всички възможни ситуации, защото животът е прекалено разнообразен, за да се вмести в схеми. Общото е, че сякаш времето забавя своя ход, желаните промени се бавят, изглежда като че ли обстоятелствата никога няма да се променят. Човек се изнервя, бунтува... докато се примири и започне да мисли трезво, да оглежда ситуацията и да търси решения.
Започнах да се занимавам с предсказателна астрология тъкмо по време на значим Сатурнов транзит към Слънцето ми. Незабравимо време... Чувствах, че нещо ставаше: един проблем следваше след друг. Промените ме плашеха; сякаш някаква сянка беше надвиснала над живота ми. Струваше ми се, че обстоятелствата ще унищожат всичко, за което толкова дълго си бях старала: работата, която ми даваше сигурност, отношенията с най-близките ми хора. (Не бива да забравяме, че по време на Сатурнови кризи се изправяме срещу дълбоките си страхове, чувстваме се изоставени и уязвими.)
Когато обаче се връщам към онази паметна година, разбирам колко важни неща съм проумяла, колко ценен опит съм натрупала. Опит, който не можех да придобия по друг начин.
Затова бих искала да ви дам някои съвети, продиктувани от мои астрологически и житейски наблюдения.

Постарайте се да не изпадате в паника в трудните моменти. Паниката ви дезориентира, извиква в съзнанието ви картини, които не съответстват на действителността.
Всеки път, когато тревожните мисли ви завладеят, кажете високо и твърдо „СТОП!” След това поемете дълбоко въздух, постарайте се да се успокоите и да видите нещата реално, не каквито са във въображението ви.

Никой кораб не потъва мигновено. Независимо в коя сфера са вашите лични трудности: в собствения ви бизнес или в работата ви като служител, в семейните ви дела или се касае за здравословни проблеми, нищо не става мигновено.
Животът не се срутва като падаща сграда на главата ви, макар че в много случаи точно така ви изглежда. Това обаче е само впечатление. Обикновено нещата се движат известно време по инерция и можете да използвате този период, за да обмислите ситуацията и да предприемете съответните действия.

Търсете ползата в ситуацията. Смисълът на всеки проблем е да ви накара да промените мисленето си, да усвоите нови умения. Бъдете гъвкави, не се съпротивлявайте дълго на неприятните ситуации, а търсете начини да се учите от променените обстоятелства.

Не забравяйте, че сте по-силни, отколкото мислите и имате ресурси, които не използвате. Сега е времето да се мобилизирате и да ги включите в работа!

Бъдете упорити и не се отказвайте. Сатурновите кризи възпитават ценни качества като търпение, издръжливост, дисциплина. Усилията винаги се награждават с резултати, макар не толкова бързо, колкото ви се иска. Затова пък, стига да устоите, наградите са значителни.

Помнете, че макар Сатурновите времена да ви изглеждат безкрайни, става дума за една година. Всяко нещо, хубаво или лошо, има начало, закономерно развитие и край.

Желая ви мъдрост и успехи!